Omgaan met veranderingen

"Om zo goed mogelijk door reorganisaties of andere veranderingen te komen, is het nodig om in beweging te blijven"

Reorganisaties lijken momenteel de grootste bron van werkdruk te zijn in de corporatiebranche. Dit arbothema biedt managers en leidinggevenden tools om medewerkers door reorganisaties en veranderingsprocessen te loodsen, zodat deze zo min mogelijk werkdruk of stress opleveren.

 

Bij het ondergaan van veranderingen doorlopen mensen in principe altijd dezelfde fases:

Elke fase kan van een minuut tot enkele jaren duren. Als regel geldt dat hoe vaker veranderingen worden meegemaakt, hoe sneller en soepeler de fases doorlopen worden.

 

Om zo goed mogelijk door reorganisaties of andere veranderingen te komen, is het nodig om in beweging te blijven. Om letterlijk van de ene fase naar de volgende te blijven bewegen. Hoe beter mensen dit onder de knie krijgen, hoe minder werkdruk of stress een verandering zal opleveren. Wat kun je – bijvoorbeeld als leidinggevende – doen om medewerkers te ondersteunen vanuit de ene fase naar de andere? Bij elke fase worden ook de belangrijkste do's en don'ts genoemd.

 

Daarnaast vind je binnen dit thema een test om de flexibiliteit van medewerkers te meten en tips bij communicatie rondom verandering.

 

Heb je vragen of wil je een externe adviseur inschakelen, neem dan contact op met info@flowarboportal.nl of bel 0183-35 41 29.