Nieuwsarchief 2017

 

     WIL JE ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?
                                   STUUR DAN EEN MAIL NAAR: 
                                   INFO@FLOWARBOPORTAL.NL

 

50-plusser bestaat niet

27 november 2017

Volgens de Volkskrant zien 55-plussers het niet zitten zichzelf om te scholen of van baan te veranderen. Uit onderzoek in opdracht van FLOW blijkt iets anders: dé 50-plusser bestaat helemaal niet! Niet de leeftijd is belangrijk maar duurzame inzetbaarheid van medewerkers in het algemeen.

Dat is te lezen in het rapport 50-plussers aan zet.

 

 

Informatie voor preventiemedewerkers op You Tube

23 oktober 2017

InPreventie – een platform en netwerk voor en door preventiemedewerkers en specialisten – heeft een YouTube-kanaal gelanceerd met filmpjes voor preventiemedewerkers. De filmpjes zijn in de eerste plaats bedoeld voor (startende) preventiemedewerkers in kleinere bedrijven.

 

 

Webinar 'Samenwerking tussen preventiemedewerker en bedrijfsarts

28 september 2017

Op 3 oktober om 16.00 uur organiseert TNO een webinar over de samenwerking tussen de preventiemedewerker en de bedrijfsarts. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de wijzigingen in de Arbowet op dit vlak, de toegevoegde waarde van deze samenwerking en hoe je tot een goede samenwerking komt. Een bedrijfsarts en preventiemedewerker geven concrete tips over hoe je de samenwerking in de praktijk vorm kunt geven.

 

Werken aan de toekomst. En wat doe jij?

18 september 2017

Samen met de actieve regio’s organiseert FLOW in oktober en november vijf bijeenkomsten voor bestuurders, leidinggevenden en hr-adviseurs van corporaties. Ga actief aan de slag met je eigen inzetbaarheid en die van medewerkers.

Meer informatie en aanmelden.

 

 

Offline of toch bereikbaar tijdens je vakantie?

13 juli 2017

Vakantie is er om te ontspannen en los te komen van je werk. Nu we overal in Europa gratis kunnen roamen, bestaat het gevaar dat we toch bezig blijven met het werk. Zowel werknemers als werkgevers moeten dat voorkomen want goed uitgeruste werknemers hebben meer plezier in hun werk en zijn ook productiever. Lees de 6 tips voor een ontspannen vakantie

 

 

Corporatiemedewerkers scoren hoog op betrokkenheid

1 juni 2017

SKB onderzoek & advies onderzocht eigenaarschap (initiatief nemen) in diverse sectoren en wat bleek: medewerkers binnen de corporatiesector hadden de hoogste score. Zij toonden zich het meest betrokken en pro-actief. Bekijk de resultaten van dit onderzoek.

 

 

6 tips voor een veilige Ramadan

30 mei 2017

Op zaterdag 27 mei is de ramadan begonnen. De gezondheid van medewerkers die niet eten en drinken is vooral in de warme zomermaanden een punt van extra aandacht. Want niet eten en drinken trekt een zware wissel op mensen. Helemaal als zij ook nog gewoon hun werk moeten doen. Houd het voor iedereen veilig.

Volg deze 6 tips voor een soepel verloop van de ramadan.

 

 

Congres 'Preventiemedewerker met impact'

30 mei 2017

Op 12 juni organiseert TNO het congres “Preventiemedewerker met Impact”. Tijdens dit congres, dat speciaal op preventiemedewerkers is gericht, wordt ingegaan op de wijzigingen in de Arbowet en wat dit betekent voor de rol van preventiemedewerkers. Ervaringen delen, vragen stellen, kennissessies en workshops. Meer info en aanmelden.

 

 

Steunpunt RI&E: ook voor info voor/over preventiemedewerker

4 mei 2017

Per 1 mei jl. is de helpdesk van Steunpunt RI&E als pilot uitgebreid om ook vragen van en over de preventiemedewerker te kunnen beantwoorden. Zoals over de taken en de rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie óf over de rol van de OR bij het aanwijzen van een preventiemedewerker. Lees er hier meer over.

 

 

Wat zit er achter de voordeur?

2 mei 2017

Nancy Kuiper (KAM-coordinator bij Woonstede Ede) deed onderzoek naar de psychosociale arbeidsbelasting van opzichters en vaklieden. Het risico van het werken in bewoonde woningen is groot en haar onderzoek leidt tot concrete aanbevelingen. Haar sciptie in het kader van de MVK-opleiding won de NVVK-publieksprijs van het NVVK en kreeg een eervolle vermelding van de jury: 'Nancy Kuiper is erin geslaagd ons een bijzondere kijk te geven achter de voordeur van een doorsnee huurwoning' aldus de jury. Wellicht een eye-opener voor andere corporaties.

Lees de conclusie van de jury of download het onderzoek.

 

Weg met werkstress, een interview met Inspectie SZW

19 januari 2017 

De afgelopen jaren controleerde de Inspectie SZW regelmatig bij woningcorporaties of de maatregelen tegen te hoge Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) op orde waren. Als werkomstandigheden, zoals de psychische druk en de omgang met anderen, niet goed zijn, kan er werkstress ontstaan. We interviewden Anita Hertogh, projectleider PSA bij de Ispectie SZW, over de belangrijkse bevindingen en leerpunten van deze inspecties. In dit interview geeft ze veel concrete adviezen.