Nieuwsarchief 2016

 

GO WITH THE FLOW in de woondiensten

14 september 2016

Op 29 september a.s. organiseert FNV in Utrecht een sectordag over werkdruk in corporatieland. Gratis voor FNV-leden en 1 introducé. Met informatiestands, speeddates en workshops 'De Stressmanager', 'Arbobeleid voor ondernememingsraden', 'Gewoon goed werk in de CAO Woondiensten' en 'Samen sterk voor goed werk'. Bekijk het programma en meld je aan.

 

 

Natuurfoto's reduceren stress

6 september 2016

Buiten in de natuur zijn helpt tegen stress. Jammer genoeg is het bij de meeste werkplekken niet mogelijk om tijdens de pauze snel even het bos in te duiken. Maar kijken naar natuurfoto's helpt ook. Dus, een stressvol moment? Geen nood, klik hier voor een paar prachtige natuurfoto's, zonder je een minuutje af en ontspan je volledig.

 

 

Gezonde werkplek creëren?

9 augustus 2016

Bekijk het eens anders! Arboportaal heeft een filmpje uitgebracht dat op een originele manier oplossingen aandraagt voor het creëren van gezonde werkplekken. Ga naar het filmpje.

 

 

Lezing en workshops op asbestdagen in juni en september

10 juni 2016

Aedes organiseert met steun van FLOW drie regionale bijeenkomsten over asbest in Eindhoven, Apeldoorn en Nieuwkoop in juni en september. Met workshops over het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS), het Aedes-protocol asbesthoudende beglazingskit, kosten besparen bij asbestinventarisatie en een praktijkvoorbeeld van ketensamenwerking bij asbestwerkzaamheden. Want over tien jaar moeten alle asbestdaken zijn verwijderd uit het corporatiebestand. Meer informatie en aanmelden.

 

 

Congres 'Ongewenst gedrag'

10 mei 2016

Pesten, discriminatie, intimidatie & agressie. Meer dan 1 miljoen mensen hebben jaarlijks te maken met ongewenst gedrag op het werk. En meer dan 1.5 miljoen mensen met agressie door klanten. Dat kan grote gevolgen hebben, want wat voor de een een grapje is, kan voor de ander de druppel zijn. Op maandag 6 juni a.s. organiseert het ministerie van SZW een congres in de Fokker Terminal in Den Haag. OR-leden en HRM-ers, meld je aan!

 

 

Belangrijkste aspecten goed werkgeverschap

28 april 2016

Werksfeer, salaris/arbeidsvoorwaarden en baanzekerheid bezetten de eerste drie plaatsen in de top 10 van aspecten van goed werkgeverschap. Deze uitkomsten contrasteren met wat werkgevers in de perceptie van medewerkers aan belangrijke bedrijfseigenschappen hebben: een aangename werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden scoren daarin relatief laag (bron:HR Praktijk).

De complete top 10 van de werknemers ziet er als volgt uit:

 

1. Aangename werksfeer                   65%
2. Salaris/arbeidsvoorwaarden            62%
3. Baanzekerheid                              52%
4. Balans werk/privé                          43%
5. Financieel gezond                          42%
6. Flexibele werktijden                       40%
7. Interessant werk/inhoud                 40%
8. Goed bereikbare werklocatie           36%
9. Carrière mogelijkheden                   29%
10. Goede opleidingsmogelijkheden     16%

 

 

Mentaal Centraal bij Delta Wonen

3 maart 2016 'Mentaal centraal!' is het motto van Delta Wonen.

En dat sluit weer helemaal aan bij de filosofie van Delta Wonen: de medewerkers in hun kracht, want alleen dan krijg je draagvlak, beweging en dus resultaat. Op FLOW-web lees je meer over dit voorbeeld van het lean maken van een woningcorporatie en het ontwikkelen van een nieuw kantoorconcept.

 

 

Ben je een piekeraar? Doe mee aan onderzoek!

4 februari 2016

Om stress te verminderen doet de Universiteit Leiden onderzoek naar de werkzaamheid van een training die gericht is op piekeren. De training wordt aangeboden via de smartphone. De onderzoekers zijn op zoek naar deelnemers. Deelname is gratis, dus ben je een piekeraar maak dan gebruik van dit aanbod.

 

 

Grip op je winterdip

20 januari 2016

Volgens de media ontkom je er niet aan: maandag 25 januari is het weer Blue Monday. De dag waarop de meeste mensen somber zijn en last hebben van een winterdip. Lees de column in Arbo Online met tips voor je winterdip en maak gebruik van de gratis vragenlijst stressklachten op 'blue monday' 25 januari a.s. Je krijgt direct de uitslag met advies en praktische tips.

 

 

Gemiddeld 11 minuten concentratie op kantoor

6 januari 2016

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016? Minder werkdruk door een betere focus op op je werk? Als je op kantoor werkt valt dat laatste niet mee. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op een kantoorplek werken gemiddeld slechts 11 minuten geconcentreerd kunnen werken zonder afgeleid te worden.

Wat kun je er aan doen?