De Stressmanager - nieuwsbrief mei 2019

De Stressmanager

voor corporatiemedewerkers die slimmer om willen gaan met stress en werkdruk

 

 

 

De Stressmanager is een online hulpprogramma dat je helpt beter om te gaan met stress en werkdruk. Medewerkers van woningcorporaties kunnen gratis gebruikmaken van de Stressmanager.

Na het volgen van de Stressmanager:

  • weet je beter om te gaan met drukte op het werk
  • kun je je goed ontspannen
  • ga je slimmer met je tijd om
  • heb je inzicht in je dagelijkse energieverloop

Het programma is modulair opgebouwd. Elke module bevat een zelftest:

 

 

De zelftest geeft aan of je groen (goed), oranje (matig) of rood (te hoog) scoort en waar je op moet letten. Elke deelnemer houdt zich zo alleen bezig met onderwerpen waar hij of zij behoefte aan heeft. Werken met De Stressmanager kan op elk moment, kort of lang, zowel thuis als op het werk.

Wat zit er allemaal in De Stressmanager?

Je eigen anti-stress-pakket-op-maat

Handig gebundeld in thema’s. Je kiest zelf de onderwerpen die voor jou van belang zijn:

  1. Jij & stress
  2. Werkstress
  3. Ontspanning
  4. Zelfmanagement
  5. Timemanagement

Zelftests en Energiemonitor

De tests bieden je inzicht in jouw situatie. Door de Energiemonitor dagelijks in te vullen kun je de vorderingen in je stressmanagement bijhouden.

Persoonlijk dossier

Alle testresultaten en ingevulde oefeningen vind je terug in je persoonlijk dossier. Zo kun je teruglezen wat je hebt gedaan en wat voor jou belangrijk was.

Ontspanningsruimte

Hier vind je een ruime keuze aan oefeningen die je helpen ontspannen. Bijvoorbeeld een snelle mini-ontspanning, verschillende audio-oefeningen en leuke filmpjes voor tussendoor.

Tips & Tools

Check hier ideeën om veerkrachtig te blijven, om fit aan de dag te beginnen, of om snel minder stress op het werk te ervaren.

Aanmelden

Aanmelden kan door in te loggen op: https://flow.destressmanager.nl/

Deelname is anoniem: voor corporaties is niet zichtbaar wie deelneemt aan het programma. Alleen de deelnemer zelf heeft toegang tot het eigen dossier met voortgang en resultaten.

Tip een collega

Ken je een collega die momenteel in een drukke periode zit, wat moeite heeft de balans te bewaken, of aangeeft zich vermoeid te voelen? Stuur dan deze informatie of de link naar De Stressmanager door. Je kunt ook de flyer in de bijlage verspreiden om collega’s over de Stressmanager te informeren.

 

Bijlagen
flyer De Stressmanager.pdf